PROPOZICIJE

Maksimalan broj članova ansambla je 30 osoba, uključujući pomoćno osoblje. Domaćin obezbeđuje smeštaj i 3 obroka dnevno za svakog člana ansambla, počev od ručka 11. avgusta i završno sa doručkom 15. avgusta. Smeštaj je organizovan u hostelu tj. Domu učenika (www.domucenika-sm.edu.rs), a svi učesnici treba da pošalju spisak  imena članova  ansambla i sve posebne zahteve vezane za hranu najkasnije do 1. avgusta. Potrebno je da učesnici stignu u Sremsku Mitrovicu najkasnije do podne 11. avgusta, a da smeštajni objekat napuste do podne 15. avgusta.

Gostujućih ansambli sami pokrivaju troškove putovanja do Sremske Mitrovice i nazad. Domaćin će pokriti troškove transfera od/do beogradskog aerodroma kao i sve neophodne transfere u slučaju da grupa dolazi avionom.

Tokom festivalskih dana, ansambli obično gostuju po jedno veče u Obrenovcu ili Bečeju (udaljenost oko 90 km) gde se tokom trajanja “Srem Folk Festa” takođe održavaju folklorni festivali i sa kojima je uspostavljena saradnja.  U tom slučaju organizator pokriva troškove putovanja (30 litara dizela na 100km) ili organizuje ceo put u slučaju da ansambl dolazi avionom.

Potrebno je da ansambl  pripremi program u trajanju od 10 od 30 minuta.

Svi članovi ansambla u svojoj zemlji treba da urade  putno- zdravstveno (medicinsko) osiguranje jer će svaki evenualni  trošak lečenja biti na teret članova ansambla. Organizatori će za učesnike obezbediti medicinsku pomoć tokom trajanja Festivala u hitnim slučajevima (prva pomoć).

Tokom festivalskih dana biće održan i službeni prijem kod gradonačelnika u Gradskoj kući. Gostima će biti  omogućen i kratak obilazak grada kako bi se upoznali sa njegovom bogatom istorijom.

Potrebno ja da svaki ansambl ponese zastavu svoje zemlje. Takođe, tradicija Festivala je da učesnici ponesu suvenire i poklone koje će razmeniti sa gradonačelnikom prilikom posete Gradskoj kući, kao i sa predstavnikom organizatora  Festivala na sceni, nakon završenog Festivalskog nastupa.

Više informacija o Festivalu možete pronaći na zvaničnoj internet stranici Festivala www.sremfolkfest.org.rs.